home » blog » Belastingaangifte » Voorlopige aanslag 2013

Voorlopige aanslag 2013

In 2013 kunt u middels een voorlopige aanslag 2013 belastinggeld terugkrijgen of betalen. Omdat dit bericht gebaseerd is op een voorlopige berekening, moet er wel goed op letten dat de berekening klopt! Wij merken jammer genoeg vaak op dat relaties een te hoge teruggave hebben genoten en daardoor in het volgend kalenderjaar in de problemen komen.
U kunt een voorlopige aanslag krijgen voor de inkomstenbelasting (ib) en premie volksverzekeringen of voor de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet (zvw).

Voorlopige aanslag 2013 aanvragen

Heeft u geen voorlopige aanslag over het belastingjaar 2013 ontvangen? En verwacht u dat u belasting moet betalen of terugkrijgt? Vraag dan een voorlopige aanslag aan. Hiermee betaalt u alvast belasting of krijgt u een bedrag uitbetaald. Door nu al belasting te betalen voorkomt u dat u later in één keer veel moet betalen.

Voorlopige aanslag 2013 wijzigen

Heeft u een voorlopige aanslag over het belastingjaar 2013 gekregen? Bijvoorbeeld omdat u deze heeft aangevraagd of omdat de belastingdienst deze u heeft toegestuurd? En zijn de gegevens waarop deze aanslag is gebaseerd niet meer actueel? Controleer dan met de wijzigingswijzer voorlopige aanslag 2013 van de belastingdienst of u dit moet doorgeven. Zo voorkomt u dat de definitieve aanslag over 2013 sterk afwijkt van de voorlopige aanslag, waardoor u bijvoorbeeld moet bijbetalen.

Het gaat bijvoorbeeld om veranderingen die te maken hebben met:

  • persoonlijke situatie (trouwen, samenwonen, uit elkaar gaan)
  • loon, uitkering of andere inkomsten
  • eigen woning (WOZ-waarde, hypotheekrenteaftrek)
  • aftrekposten
  • heffingskortingen
  • fiscaal partnerschap

Krijgt u naast de voorlopige aanslag ook een toeslag?

Let u dan op, want misschien moet u de wijzigingen ook doorgeven aan Belastingdienst afdeling Toeslagen.

Wilt u een voorlopige aanslag aanvragen, wijzigen of stopzetten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn er om u te ontzorgen!

Voorlopige aanslag 2013
 


Wij respecteren uw privacy en we zorgen ervoor dat de persoonlijke informatie vertrouwelijk wordt behandeld. Om u een goede en persoonlijke service te kunnen bieden, hebben wij enkele gegevens nodig.Heeft u een gekregen aanslag gekregen? En wilt u bezwaar aantekenen? Wij kunnen u daarbij helpen.Zie ook:

Belastingaangifteservice.nl | 31 januari 2013Vragen? Bel gerust met ons callcenter op 088-1201400
Vragen? Bel gerust met ons callcenter op 088-1201400